Кошик
355 відгуків
Продаж рослин завершений Бронювання рослин на осінь з серпня

Апріум

Апріум – гібрид, отриманий схрещуванням абрикоса і сливи. Ця культура запозичила у батьківських форм найкращі властивості, тому користується популярністю у наших садівників і дачників.

Зовнішність плодів цієї культури нагадує незвичайний абрикос або нектарин. Найчастіше апріум має яскраво-помаранчеву шкіру з червоним рум'янцем і дуже невеликим опушенням і помаранчеву м'якоть. Але апріуми, залежно від сорту, можуть бути різнокольоровими, наприклад, рожеватими або багряними з червоним м'якоттям.

Кісточка у апріума, на відміну від плумкоту, досить велика і схожа на абрикосову. Плід зазвичай розміром з велику сливу, середня вага плодів 150-180 грам.

Априуми славляться дуже солодким смаком, і хоча зовні плоди більше схожі на абрикос, на смак вони ближче до деяких сортів злив. Їх м'якоть більш щільна і соковита ніж у абрикоса. Ті, хто пробував апріум, описують його плоди як дуже солодкі з невеликою кількістю кислоти і відчутним смаком сливи і абрикоса. Післясмак нагадує малину та екзотичні фрукти.

 Характерний аромат апріуму відрізняється яскраво-вираженими цитрусовими нотками. Залежно від сорту, апріуми мають різні терміни дозрівання. Плоди є чудовим джерелом вітамінів А і С, а також клітковини, кальцію, заліза і білка.

 

Історія селекції

Селекціонерам довгий час не вдавалося схрестити дві популярні садові культури – сливу й абрикос. Першим з поставленим завданням вдалося впоратися Флойду Зайгеру (Каліфорнійський університет, США), 1989 року. Гібрид запозичив у абрикоса смак, у сливи – витривалість.

Види та популярні сорти

Крім апріума, є ще кілька гібридів, отриманих шляхом схрещування сливи й абрикоса.

Інші гібридні форми:

Селекціонери вивели чимало цікавих сортів апріума, що відрізняються термінами дозрівання, смаком, кольором і розміром плодів.

Найвідоміші сорти:

Панські СадиОлександра
Вінниця, Україна
+380 (63) 998-12-12Прийом Дзвінків
+380687922062

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner